Hae ravintolatoimijaksi

Keskustorin kesäkeidas tulee taas – hae ravintolatoimijaksi!

Tampereen kaupunki etsii ravintolatoimijoita 500 asiakaspaikkaa kattavalle Keskustorin kesäkeitaalle, joka järjestetään tänä kesänä 10.5.–13.8.2023. Kesäkeidas on viihtyisä ja vehreä yhteisterassi Tampereen Keskustorilla, Raatihuoneen ja Tampereen teatterin välissä. Kesäkeitaalle valitaan yhteensä kahdeksan ravintolatoimijaa, joiden tarjonta mahdollistaa eri kohderyhmien viihtymisen alueella ja tuo esiin tamperelaista ruoka- ja ravintolakulttuuria. Keskustorin kesäkeitaan järjestää Tampereen kaupunki.

Voit hakea Kesäkeitaan ravintolatoimijaksi 23.1.–5.2.2023 sähköisellä hakulomakkeella. Haku päättyy 5.2.2023 kello 23.59.

  • Hae ravintolatoimijaksi täyttämällä sähköinen hakulomake. Haku päättyy 5.2.2023 kello 23.59.

    Lomakkeella tulee esittää seuraavat asiat:

    • Ravintolan ja yrityksen nimi sekä y-tunnus
    • Yhteyshenkilö sekä yhteystiedot
    • Verkkosivu ja/tai sosiaalisen median sivu
    • Tiivis kuvaus ravintolatoiminnan konseptista sekä sitova menu-ehdotus (liitetiedostona)
    • Kuinka konseptissa otetaan huomioon erityisruokavaliot ja eri kohderyhmät (esim. lapset)?
    • Aikooko toimija harjoittaa anniskelua (anniskelua ei edellytetä)

    Ennen lomakkeen täyttämistä, tutustu myyntipisteen vuokrasopimusluonnokseen sekä konttien kuvaukseen:

  • Tampereen kaupunki

    • Vastaa alueen yleissuunnittelusta, rakentamisesta, infrasta ja alueeseen liittyvistä investoinneista.
    • Tarjoaa alueelle veden sekä sähkön jakelun, joiden käyttö sisältyy toimijan maksamaan vuokraan
    • Hankkii erikseen alueen jokapäiväisen toiminnan pyörittämisen ja erilaiset tukipalvelut, kuten järjestyksenvalvonnan, vartioinnin ja jätehuollon. Tukipalvelut kuuluvat toimijan maksamaan vuokraan.
    • Vastaa kokonaisuuden viestinnästä ja markkinoinnista.
    • Toimijan maksamaan vuokraan kuuluu myyntipiste, myyntipisteen valo, varastomökki, sosiaalitila sekä paikka kylmäkontista. Myyntipisteet ovat kaupungin tarjoamia myyntikontteja, jotka visualisoidaan ulkopuolelta kaupungin toimesta. Jokaisessa myyntikontissa on sähkö- ja vesiliitäntä.

    Ravintolatoimijat

    • Kesäkeitaan ravintolat ovat auki joka päivä vähintään kello 11–19. Halutessaan ravintolat voivat olla auki sunnuntaista torstaihin kello 22 saakka sekä perjantaista lauantaihin kello 24 saakka. Ravintolan tulee myydä ruokaa sekä juomaa koko aukiolon ajan.
    • Sadepäivän sattuessa toimijoilla ei ole aukiolovelvoitetta ja ravintolat saavat itse määritellä aukioloaikansa. Sadepäivän määrittelee Kesäkeitaan operaattori ja ilmoittaa siitä viimeistään edellisenä päivänä kello 17 mennessä.
    • Kesäkeitaan alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta. Jokainen valittu toimija hakee itse anniskelulupansa.
    • Toimija varustelee myyntipisteen oman toimintansa mukaisesti. Myyntikonttien sekä varastomökkien tarkemmat tiedot löydät konttien kuvaus -dokumentista (Word-dokumentti).
    • Toimija vastaa oman myyntipisteensä ja sen edustan siisteydestä, huolehtii tuotteidensa esillepanosta, sitoutuu käyttämään biohajoavia tarjoiluastioita sekä pitämään myyntipistettä avoimena sopimuksen mukaan.
    • Ravintolatoimijat sitoutuvat myös käyttämään yhteistä astioidenvuokrausjärjestelmää sekä yhteistä kassa- ja maksujärjestelmää ja vastaamaan niiden kustannuksista. Lisäksi toimijat sitoutuvat vastaamaan lasien ja astioiden blokkauksesta sekä pöytien siivouksesta aiheutuvista kustannuksista.
    • Myyntipisteen vuokra on 1000 € (alv 0 %) kuukaudessa + 12 % arvonlisäverottomasta vuokrakohteessa tapahtuvasta myynnistä. Tutustu tarkemmin myyntipisteen vuokraan kuuluviin asioihin myyntipisteen vuokrasopimusluonnoksessa (Word-dokumentti).
  • Kaikille Kesäkeitaan ravintolatoimijahausta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus Microsoft Teamsissa 30.1.2023 kello 15. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää Tampereen kaupungin edustajille kysymyksiä Kesäkeitaaseen sekä ravintolahakuun liittyen. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua sähköisellä lomakkeella 29.1.2023 mennessä:

    Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki sähköpostitse.

  • Vuonna 2023 Kesäkeitaalle valitaan yhteensä kahdeksan ravintolaa. Valinnoissa kiinnitetään huomiota Kesäkeitaalle valittavan kokonaisuuden monipuolisuuteen sekä laadukkuuteen. Tavoitteena on, että Kesäkeitaan tarjonta mahdollistaa eri kohderyhmien viihtymisen alueella ja tuo esiin tamperelaista ruoka- ja ravintolakulttuuria.

    • Kesäkeitaalle sopiva mielenkiintoinen konsepti​
    • Toimijat valitaan Tampereen alueelta​
    • Jos kaksi ravintolaa tai useampi hakee yhdessä, on kummankin oltava Tampereen alueelta. Yhden hakijoista on toimittava päähakijana, jonka kanssa solmitaan vuokrasopimus sekä hoidetaan vuokranmaksu.​
    • Jokainen toimija myy ruokaa ja juomaa koko aukioloajan​
    • Valittavien toimijoiden tarjonta ja tuotevalikoima huomioi erityisruokavaliot sekä eri ikäryhmät​
    • Huom! Hakuvaiheessa esitetyt menut ovat sitovia.​

    Tampereen kaupungilla on oikeus esittää tarvittavia tarkentavia kysymyksiä hakijoille. Tampereen kaupunki voi jättää haun kesken tai jättää valitsematta yhtään toimijaa. Kaupunki pidättää oikeuden esimerkiksi koronatilanteen aiheuttamien muutosten tekemiseen.

    Hakuun liittyviä kysymyksiä pyydetään ensisijaisesti esittämään infotilaisuudessa tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

  • Toimijavalinnat suorittaa moniammatillinen raati. Sen edustus koostuu muun muassa Tampereen kaupungin eri yksiköiden, Business Tampereen, Tampere tunnetuksi ry:n sekä Nuorisovaltuuston edustajista.

    Tampereen kaupunki tekee päätökset kesäkeitaalle valituista ravintolatoimijoista viikon 6 aikana. Kaikille hakuun osallistuneille hakijoille tiedotetaan valinnoista viimeistään 13.2.2023 mennessä.