Tampereen kaupunki kutsuu markkinavuoropuheluun Keskustorin kesäkeitaan toteuttamisesta kiinnostuneita

Tampereella Keskustorille on kahtena edellisenä kesänä toteutettu Keskustorin kesäkeidas, joka on viihtyisä ja tyylikäs yhteisterassi Tampereen teatterin ja Raatihuoneen välissä. Tampereen kaupunki on nyt kartoittamassa mahdollisia vaihtoehtoisia toimintamalleja kesäkeitaan toteuttamiseksi alkaen kesästä 2024.

Tampereen kaupunki on toiminut tähän mennessä kesäkeitaan järjestäjänä ja vastannut muun muassa alueen rakentamisesta sekä siihen liittyvistä investoinneista ja kustannuksista sekä kilpailuttanut kesäkeitaalle ulkopuolisen palveluntuottajan. Tapahtumatuottaja Matilda Salminen Tampereen kaupungilta kertoo, että nyt harkitaan muun muassa sellaista toimintamallia, jossa kilpailutettaisiin operaattori, joka toimisi kaupungin sijasta myös keitaan järjestäjänä. 

– Kyseessä voisi olla esimerkiksi tapahtuma- tai ravintola-alan yritys, joka vastaisi kesäkeitaan kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta kaupungin määrittämien tavoitteiden mukaisesti. Operaattori vastaisi yhteisterassin liiketoiminnasta, aluesuunnittelusta sekä tuotannosta, Salminen sanoo.

Alustavasti selvityksessä on käyttöoikeussopimus, jossa kaupunki ei maksaisi valitulle operaattorille palkkiota palvelun tuottamisesta eikä vastaisi siihen liittyvistä investoinneista ja kustannuksista, vaan valittu operaattori vastaisi kokonaisuuden rakentamisuunnittelusta ja toteutuksesta esimerkiksi kesäkeitaan ravintoloilta ja mahdollisilta muilta toimijoilta kerättäviä komissioita vastaan. Tavoitteena on, että operaattorin kanssa tultaisiin tekemään monivuotinen sopimus.

Asian edistämiseksi kaupunki on julkaissut kutsun markkinavuoropuheluun, jolloin hankinnasta kiinnostuneilla toimijoilla on mahdollisuus käydä hankintaa koskevaa vuoropuhelua kaupungin kanssa. Markkinavuoropuhelussa hankinnasta on mahdollista käydä keskustelua yleisellä tasolla. Siinä mukana oleminen ei sido toimijoita osallistumaan mahdollisesti myöhemmin toteutettavaan tarjouskilpailuun.

Kesäkeitaan toteuttamisesta kiinnostuneita toimijoita pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksensa osallistua markkinavuoropuheluun 20.11.2022 mennessä. Ohjeet ja lisätiedot löytyvät osoitteesta: Hilma – Ilmoitus (hankintailmoitukset.fi)

Keskustorin kesäkeidas on tarkoitettu tamperelaisille sekä matkailijoille viihtyisään oleskeluun hyvän ruuan ja juoman äärellä. Kesäkeitaalla on ollut tarjolla myös kulttuuria, urheilua ja musiikkia sekä erilaisia aktiviteettejä koko perheelle. 

Lisätietoja vuoden 2022 kesäkeitaan toteutuksesta löytyy osoitteesta https://kesakeidas.tampere.fi/  

Lisätietoja

Tapahtumatuottaja Matilda Salminen

Puhelin:

040 586 6453

Teksti: Aila Rajamäki